Hist貌ria de l’escola

Hist貌ria de l’escola

per | 8 febr., 2013 | Informaci贸 General, Instituci贸 | 0 comentaris

Tot va comen莽ar quan un grup d'ex-alumnes de l'escola de Sant Gervasi de Barcelona, decideix venir a Badalona, al Tur贸 del Caritg i dedicar part del seu temps a impartir catequesi i ensenyar a llegir i escriure a les nenes d'aquesta zona.

Aquests terrenys pertanyien al Sr. Barriga que decideix regalar-los a les religioses amb la condici贸 que es fes una escola.

L'arquitecte, Agust铆 Borrell, dissenya els pl脿nols de l'edifici i dirigeix l'obra, comen莽ant aix铆 una gran aventura.

El dia 3 d'octubre de 1955 l'escola obre les portes a les primeres alumnes. La inauguraci贸 de l'escola 鈥淚nmaculada y San Francisco鈥, que era el seu nom inicialment, 茅s tot un 猫xit.

El barri va creixent amb l'arribada de gent d'arreu d'Espanya i al costat d'aquelles cases petites es construeixen blocs de pisos. L'escola ha de cr茅ixer i les religioses decideixen ampliar-la. L'any 1965 en aquest nou edifici s'obre la Filial de l'Institut i m茅s tard, l'any 1975, s'inicien els estudis de Formaci贸 Professional Administrativa i Sanit脿ria.

Segueix passant el temps i....arriben els nens a l'escola. La coeducaci贸 茅s una realitat, i amb ella arriba tamb茅 el professorat mascul铆.

L'any 1992 es torna a reestructurar l'escola per poder acollir als alumnes de P3.

Amb els nous temps arriba tamb茅 l'actualitzaci贸 tecnol貌gica que exigeix la socetat actual. Ja des del 1985 Jes煤s Maria de Badalona inicia el seu cam铆 tecnol貌gic, esdevenint una escola capdavantera en tot aquest tema. S'instal路la una aula d'ordinadors i a poc a poc es van incorporant nous elements per facilitar l'煤s de les noves tecnologies (internet, wifi a tota l'escola, cablejat, pissarres digitals, etc.).

Les necessitats educatives s贸n cada vegada m茅s importants, i per mantenir una educaci贸 de qualitat cal enderrocar la part m茅s antiga de l'escola i fer unes instal路lacions preparades per afrontar els nous reptes educatius.

L'escola es va adaptant sempre al que la societat i la comunitat educativa ens exigeix, tant materialment, en instal路lacions i sobretot en els aspectes pedag貌gics i formatius.

0 Comentaris

Enviar un comentari

Entrada de membres

Entrades per Categoria

Not铆cies destacades

Cerca Entrades per data de publicaci贸

octubre 2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031