Història de l’escola

Història de l’escola

per | 8 febr., 2013 | Informació General, Institució | 0 comentaris

Tot va començar quan un grup d'ex-alumnes de l'escola de Sant Gervasi de Barcelona, decideix venir a Badalona, al Turó del Caritg i dedicar part del seu temps a impartir catequesi i ensenyar a llegir i escriure a les nenes d'aquesta zona.

Aquests terrenys pertanyien al Sr. Barriga que decideix regalar-los a les religioses amb la condició que es fes una escola.

L'arquitecte, Agustí Borrell, dissenya els plànols de l'edifici i dirigeix l'obra, començant així una gran aventura.

El dia 3 d'octubre de 1955 l'escola obre les portes a les primeres alumnes. La inauguració de l'escola “Inmaculada y San Francisco”, que era el seu nom inicialment, és tot un èxit.

El barri va creixent amb l'arribada de gent d'arreu d'Espanya i al costat d'aquelles cases petites es construeixen blocs de pisos. L'escola ha de créixer i les religioses decideixen ampliar-la. L'any 1965 en aquest nou edifici s'obre la Filial de l'Institut i més tard, l'any 1975, s'inicien els estudis de Formació Professional Administrativa i Sanitària.

Segueix passant el temps i....arriben els nens a l'escola. La coeducació és una realitat, i amb ella arriba també el professorat masculí.

L'any 1992 es torna a reestructurar l'escola per poder acollir als alumnes de P3.

Amb els nous temps arriba també l'actualització tecnològica que exigeix la socetat actual. Ja des del 1985 Jesús Maria de Badalona inicia el seu camí tecnològic, esdevenint una escola capdavantera en tot aquest tema. S'instal·la una aula d'ordinadors i a poc a poc es van incorporant nous elements per facilitar l'ús de les noves tecnologies (internet, wifi a tota l'escola, cablejat, pissarres digitals, etc.).

Les necessitats educatives són cada vegada més importants, i per mantenir una educació de qualitat cal enderrocar la part més antiga de l'escola i fer unes instal·lacions preparades per afrontar els nous reptes educatius.

L'escola es va adaptant sempre al que la societat i la comunitat educativa ens exigeix, tant materialment, en instal·lacions i sobretot en els aspectes pedagògics i formatius.

0 Comentaris

Enviar un comentari

Entrada de membres

Entrades per Categoria

Notícies destacades

Cerca Entrades per data de publicació

abril 2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930